Funnelpages blog

Alles over funnels, online marketing en business growth

Sales funnel vs website, wat is beter?

Sales funnel vs website, wat is beter?

Sales Funnel vs website


Voordat we funnels en websites vergelijken, is het misschien handig om door te nemen wat het verschil is tussen een website en een sales funnel


Een website...

Met een website kan je verschillende pagina's maken over de inhoud van je bedrijf, informatie over je producten die je aanbiedt, relevante bronnen met betrekking tot de verkopen en kortingen, en de contactgegevens van het bedrijf en eigenlijk alles om te laten zien wie jij bent en wat je bedrijf doet.


Al deze webpagina's bij elkaar zijn geïntegreerd in één platform (net zoals funnelpages) onder een domeinnaam en die pagina's krijgen dan de tag van een website. Mensen over de hele wereld kunnen via hun mobiel, pc of laptop toegang krijgen tot de website.


Een funnel

Een funnel is meer gebouwd om de bezoeker door een specifiek pad te leiden, met een duidelijk einddoel. Dat einddoel kan zijn om een ​​leads te verzamelen, een verkoop te krijgen of een andere actie die jij wilt dat ze maken.


Tegenwoordig (en zo niet zou ik er direct mee beginnen) zal je meestal merken dat mensen die een advertentiecampagne op Google of Facebook gebruiken, een funnel gebruiken.


Het resultaat is gewoon beter dan adverteren naar je website.


De conversie van een website ligt rond de 1% en bij een funnel al rond de 10%



Funnel stappen:


Aandacht:

Op je website pak je de aandacht met bijvoorbeeld pop-ups of Call to action blokken tijdens je artikelen net zoals dat wij doen hier onder. Bij advertenties gebruik je afbeeldingen en teksten om de aandacht te pakken. 


Tip: een advertentie hoeft niet direct te verkopen. Het doel is dat de er wordt doorgeklikt naar de pagina om het formulier in te vullen. Onthoudt dit als je je advertentie of pop-ups maakt. Nieuwsgierigheid werkt het beste.


Interesse/overwegingsfase:   

Hier wordt de behoefte gecreëerd om je product te kopen... Ook hier is nieuwsgierigheid belangrijk.


Conversie

Dit is als de actie die je voor de funnel in gedachten had wordt behaald. Iemand vult een formulier in, download je leadmagnet of koopt je product.


Loyaliteit

De laatste stap wordt aak vergeten en onderschat maar mond-op-mond reclame is en blijft nog wel de beste en sterkste marketing en hoe betrokkener iemand zich voelt of hoe beter je iemand kan helpen hoe groter de kans van slagen.


Funnels versus websites 



Beiden hebben invloed op je sale, ja een funnel doet het verkopen maar een website is veel beter vindbaar. 

Als mensen twijfelen en niet direct kopen zullen ze altijd naar je website gaan voor meer informatie. 


Willen ze wil kopen maar meer eerst beter weten wie jij bent dan zullen ze naar je over mij pagina gaan.


Waar het op neer komt: Het ene presenteert zich meer(website) en het andere werkt meer (conversie).



Dit is hoe bezoekers navigeren


De verkeersstroom op een website is van links naar rechts, wat betekent dat de bezoekers zelf kunnen beslissen waar ze naar toe willen, ze kunnen via het menu, losse knoppen of via de footer gaan waar ze willen.


Je kan je website meer zien als een kruispunt en je funnel als eenrichtingsverkeer weg. Het is de bedoeling om de bezoekers een stapsgewijze reeks van de bovengenoemde fasen te laten doorlopen, zodat ze aan het einde een aankoop doen.


Een funnel heeft vaak meerdere pagina's maar je kan in principe alleen naar de volgende pagina.. 


Zoals je hier onder ziet komen ze van je website in je funnel en vanuit je funnel gaan ze per pagina door naar de volgende.



Conversiepercentages - Funnel VS Website


Conversieratio is het aantal % dat uit eindelijk heeft gekocht of iets heeft ingevuld. Deze verhouding tussen kijkers en kopers wordt verhoogd door het optimaliseren van je pagina's


Stel er gaan 1000 mensen door je funnel en er kopen er 100 dan is je conversie ratio dus 10%


Conversieratio staat ook wel bekend als CRO.


Betekent dit dat websites nu nutteloos zijn?

Een website is niet nutteloos. Totaal niet. Een website is altijd beter vindbaar in de zoekmachines waaruit je "gratis" bezoekers kan halen.


Er zijn genoeg positieve punten aan het hebben van een website naast je funnels voor het verzamelen van leads of het verkopen, en deze positieve punten zijn:


  • Middelgrote en grote organisaties en bedrijven hebben een website nodig als virtueel aanspreekpunt voor vertegenwoordiging.
  • Websites laten een goede indruk achter voor B2B-communicatie en voor het ontwikkelen van het vertrouwen van de beoogde doelgroep.
  • Websites dienen als geweldige platforms door organisch verkeer op de website aan te trekken via SEO en backlinking.


Kunnen funnels en websites goed samengaan?


Ja, een bedrijf dat beide gebruikt, zal sterker zijn dan een bedrijf die alleen het een of het ander heeft.


Dit is met name gunstiger voor bedrijven die uitsluitend afhankelijk zijn van internet en geen fysiek verkooppunt hebben.


Als je echter een beperkt budget hebt, kun je je website vervangen door sociale media-accounts en eenvoudig een funnel en bestemmingspagina's voor je producten of diensten ontwikkelen.


Tip: Een website laten maken, je funnels laten maken en alle programma's die je nodig hebt om te verkopen verbinden neem veel tijd in beslag.. Funnelpages is een totaal oplossing waar je je eigen website en funnels kan maken en alles kan verkopen.


Conclusie op Sales Funnel VS Website

We hopen dat dit artikel als een goede basis heeft gediend om de verschillen tussen funnels en websites te leren kennen. Natuurlijk hebben we nog veel meer artikelen op onze website die je kunt bekijken als je meer over dit onderwerp wilt weten.


Hier is een korte samenvatting van wat we hebben besproken:

Gebruik een website als het hoofddoel is om alleen een blog of bedrijfsinformatiepagina te maken en het je niet uitmaakt om welk type lead of verkoop dan ook te verzamelen. Als je wilt dat leads en verkopen naar je bedrijf komen, kun je waarschijnlijk beter een funnel maken.

Begin direct met het maken van je eerste funnel

Wil je een winstgevende funnel maken met onze templates?

0 Comments
Add Comment
View Details
- +
Sold Out