Funnelpages blog

Alles over funnels, online marketing en business growth

Ontdek de beste sales funnel tools voor jouw bedrijf

Ontdek de beste sales funnel tools voor jouw bedrijf

Het hebben van de juiste sales funnel tools is essentieel voor het optimaliseren van het sales funnel van jouw bedrijf. Maar hoe kies je de juiste tools? In dit artikel ontdek je de beste sales funnel tools voor jouw bedrijf, zodat je jouw verkoopproces kunt automatiseren en optimaliseren voor meer conversies.

Het belang van een sales funnel tool: Waarom je tijd en geld verspilt zonder één


Een sales funnel tool is essentieel voor het optimaliseren van het verkoopproces van jouw bedrijf. Zonder een dergelijke tool, gooi je tijd, geld en energie weg. Het gebruik van een sales funnel tool kan jouw verkoopproces stroomlijnen en het aantal conversies aanzienlijk verhogen.


Maar dat is niet alles. Een goede sales funnel tool helpt je ook bij het identificeren van knelpunten in het verkoopproces en het verbeteren van de klantervaring. Door gebruik te maken van sales funnel tools kun je dus niet alleen meer verkopen, maar ook een betere relatie opbouwen met je klanten.

  • Sales funnel tools stellen je in staat om het verkoopproces te automatiseren en te stroomlijnen.
  • Gebruik van sales funnel tools bespaart tijd en geld en voorkomt dat je kansen mist.
  • Potentiële klanten worden op het juiste moment op de juiste manier benaderd, wat de kans op conversie vergroot.
  • Sales funnel tools bieden inzicht in hoe klanten jouw producten en diensten waarderen, waardoor je jouw marketingstrategie kunt aanpassen aan de behoeften en wensen van je doelgroep.

Verschillende Sales funnel tools


Er zijn veel verschillende sales funnel tools beschikbaar die je kunnen helpen bij het optimaliseren van je verkoopproces en het verhogen van conversies. Elk van deze tools biedt unieke functies en voordelen, en het is belangrijk om te kiezen welke het beste bij jouw bedrijf past.

1. Funnelpages: De alles-in-één oplossing met Nederlandse support.

Funnelpages is een van de beste tools op de Nederlandse markt al da niet de beste vanwege de vele functies en het gebruiksgemak.


Met Nederlandse support ben je verzekerd van hulp en advies wanneer je het nodig hebt.


Het gebruik van Funnelpages is eenvoudig dankzij onze drag-and-drop builder, waarmee je eenvoudig funnels, landingspagina's, upsell- en downsell-pagina's, order bumps en meer kunt maken.


Daarnaast biedt Funnelpages uitgebreide email marketing functies waaronder automatiseringen en segmentatie. Met de Bookingswidget kun je ook calls inplannen en afspraken maken met potentiële klanten. Funnelpages biedt ook de mogelijkheid om online cursussen en memberships aan te bieden, waardoor je jouw verkoopproces nog verder kunt optimaliseren.


Wat Funnelpages echt onderscheidt van andere sales funnel tools, is dat je toegang krijgt tot alle functies ongeacht het prijsplan dat je kiest. Zo kun je gemakkelijk groeien zonder beperkingen.


Met de Nederlandse support, de eenvoudige sleep en klik builder en alle andere functies die Funnelpages biedt, is het een geweldige keuze voor iedereen die serieus is over het optimaliseren van hun sales funnel. Probeer het zelf en ontdek hoe Funnelpages jouw verkoopproces kan verbeteren!

2. Clickfunnels

ClickFunnels is een van de grootste sales funnel builder tools ter wereld en wordt door veel bedrijven gebruikt. Het biedt veel voordelen, waaronder een simpele drag-and-drop builder die je zonder te coderen kunt gebruiken, een grote bibliotheek met templates die je tijd besparen, en A/B split tools om je funnel te optimaliseren. Kortom, het is een complete tool die biedt wat je nodig hebt.


Hoewel ClickFunnels een krachtige tool is, is de prijs hoger dan sommige andere tools op de markt. Als je echter bereid bent te investeren, krijg je er zeker wat voor terug.


Houd er rekening mee dat CF niet de beste oplossing is voor de Nederlandse markt, omdat ze geen Nederlandse support bieden en niet alle betalingsopties voor de Nederlandse markt hebben. Als dit voor jou belangrijk is, is het misschien niet de beste optie.


Kortom, als je op zoek bent naar een complete sales funnel tool en de nadelen van ClickFunnels geen probleem zijn voor jou, dan is het zeker een optie om te overwegen.

3. Leadpages

Leadpages is een website & landingspagina tool die bedrijven helpt bij het maken en implementeren van effectieve landing pages. Met deze tool kunnen gebruikers snel en gemakkelijk professioneel ogende landing pages maken zonder dat ze kennis van codering nodig hebben.


Een van de belangrijkste voordelen van Leadpages is de uitgebreide bibliotheek met meer dan 500 kant-en-klare templates. Deze templates zijn ontworpen om te helpen bij het maken van effectieve landingspagina's en funnels.


Leadpages hoeft ook zeker niet duur te zijn om te beginnen maar net als de meeste internationale spelers op de markt heeft het geen NL support en een beperking in betalingsopties.


Leadpages staat hoog aan geschreven op onze lijst omdat het gewoon een goede tool is die veel bedrijven gebruiken. 

4. Elementor / Wordpress


Elementor is een tool voor WordPress en naar onze mening de grootste tool/builder voor WordPress. Het heeft talloze functies waarmee je vrijwel alles kunt maken, wat het tegelijkertijd ook complexer kan maken. Bij website- en funnel-buildertools geldt vaak dat wanneer je veel opties hebt, de tool ook moeilijker is in gebruik.


Met Elementor kun je de mooiste funnels en landingpagina's maken, maar als beginner raden we deze tool niet aan. Er wordt geen specifieke funnel support geboden, maar eerder ondersteuning bij de bouwfuncties, wat het misschien moeilijker maakt om je funnels te maken.


De prijs is echter voordelig, maar je moet wel bereid zijn tijd te investeren in je leerproces. Als je ervaring hebt en meer uitbreiding wilt, kan Elementor een goede keuze zijn. Maar als je liever een kant-en-klare tool met de juiste support wilt, is Elementor niet de beste optie.


Het grote voordeel van Elementor en WordPress is dat het oneindig veel opties biedt en je vrijwel alles kunt maken wat je wilt. Tegelijkertijd is dit ook het grootste nadeel. Doordat het zoveel opties heeft, kan het ook lastiger zijn om snel iets neer te zetten.


Bij WordPress moet je namelijk zelf je hosting, beveiliging en updates regelen, wat bij de meeste tools niet nodig is.


Een mooie 4e plek omdat het een super goede tool is maar niet voor beginners met funnels.


5. Kajabi.

Kajabi is een sales funnel tool die zich richt op online cursuscreatie en -verkoop. Het biedt verschillende functies, waaronder de mogelijkheid om cursussen, lidmaatschapssites en andere digitale producten te maken en te verkopen.


Een van de belangrijkste voordelen van Kajabi is de gebruiksvriendelijke interface waarmee je snel en gemakkelijk je online cursussen kunt bouwen. Bovendien biedt het verschillende sjablonen en thema's om uit te kiezen, waardoor het gemakkelijker wordt om je cursussen professioneel te laten ogen.


Hoewel Kajabi veel voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen waar je rekening mee moet houden. Een belangrijk nadeel is dat het prijziger is dan sommige andere sales funnel tools op de markt. Dit kan een probleem zijn voor bedrijven die een beperkt budget hebben.


Een ander potentieel nadeel is dat Kajabi wellicht te uitgebreid is voor bedrijven die alleen op zoek zijn naar een eenvoudige sales funnel tool. Als je bijvoorbeeld alleen landingspagina's en e-mailmarketing nodig hebt, zijn er andere tools op de markt die misschien beter passen bij jouw behoeften.


In het algemeen is Kajabi een krachtige sales funnel tool die vooral geschikt is voor bedrijven die zich richten op online cursusverkoop en die bereid zijn te investeren in het optimaliseren van hun online verkoopstrategieën.

Hoe kies je de beste tool voor je bedrijf


Het vinden van de juiste tool kan lastig zijn, vooral omdat er zoveel opties zijn om uit te kiezen. 

Om de juiste tool te vinden, moet je rekening houden met verschillende factoren, zoals je budget, welke funnel je wilt maken en andere specifieke behoefte.

De meest funnel tools hebben wel dezelfde functies, email marketing, drag and drop, templates, integraties en de rest. 

Wat de meeste zal onderscheiden zal gebruikersgemak, prijs en support. 

De meeste bedrijven hebben ook de optie om een demo aan te vragen zodat je een kleine rondleiding krijgt maar ook een idee hoe de support van het bedrijf is. 


Nieuwe programma's kunnen altijd wat lastig zijn en een support dat voor je klaar staat zal echt een verschil maken.

Try before you buy, 14 Dagen Gratis proberen

Nederlandse support

Website & Funnel templates beschikbaar

Code vrij bouwen

0 Comments
Add Comment
View Details
- +
Sold Out